Aplicare proteza oculara

Proteza oculara este facuta pentru fiecare purtator in parte, in prealabil fiind controlate dimensiunile cavitatii oculare printr-un mulaj special.
Se obtine astfel un model din material acrilic care se ajusteaza dupa mulaj, pina se atinge forma optima in cavitate, deschiderea fantei palpebrale raminind egala cu cea a ochiului congener.
Irisul si arborele venal al sclerei se coloreaza manual, dupa culoarea ochiului sanatos, pina la obtinerea unei nuante sclerale satisfacatoare. Se aplica un strat transparent din material acrilic peste proteza realizata pentru protectie si aspect natural. In final se executa ajustarea si slefuirea protezei.

In cadrul laboratorului MOLDOPTIC INVEST, specialisti cu experienta executa proteze oculare din material plastic cu caracteristici tehnice si estetice superioare celor din sticla.

Termenul optim de efectuare a unei proteze se situeaza intre 8 si 10 saptamini de la data operatiei. Foarte important este insa ca medicul sa indrume pacientul catre noi la aproximativ doua saptamini dupa ce se scot firele de sutura.

In acest moment se poate aplica deja un conformator, pe care pacientul il va purta pina la data executarii protezei propriu-zise, data care va fi stabilita tot cu aceasta ocazie.

Conformatoare

Conformatoare

Timpul necesar realizarii unei proteze oculare poate varia.

Pe linga proteze oculare, in cadrul acestui laborator se executa si diverse conformatoare necesare in cazul refacerilor de cavitate.

Materialele utilizate la confectionarea protezelor sint rasinile acrilice si acrilate care prezinta urmatoarele caracteristici: stabilitate volumetrica, rezistenta mecanica, insolubilitate in apa si rezistenta deosebita la actiunea acizilor si a bazelor slabe, toleranta foarte buna a tesuturilor.

Intolerantele la acrilat pot apare foarte rar si sint datorate mai curind unei igiene necorespunzatoare sau unei adaptari neadecvate a protezei in cavitatea oculara.

Refacerea cit mai exacta a fizionomiei pacientului prin aplicarea unei proteze oculare este influentata de cauza care a dus la pierderea globului ocular (malformatie congenitala, glob dezorganizat posttraumatic, glob atrofic dupa afectiuni oculare medico-chirurgicale, afectiuni tumorale , microftalmie, anoftalmia).

Laboratorul MOLDOPTIC INVEST se doreste prin calitatea protezelor si serviciilor sale un sprijin real tuturor pacientilor care i se adreseaza.